Δράση ενημέρωσης ευαισθητοποίησης με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και Εθελοντισμού,2019

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού συμμετείχε στην Ιτέα σε εκδήλωση ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης με αφορμή τις Διεθνείς Ημέρες ΑμεΑ (03/12) και Εθελοντισμού (05/12), την Τετάρτη 04 Δεκεμβρίου 2019 στην οποία πάνω από διακόσιοι (200) μαθητές ενημερώθηκαν από στελέχη του Φορέα. Η εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε από την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδας «Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος», πραγματοποιήθηκε στο Κυριακοπούλειο Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας. Εκεί, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Ιτέας και Δεσφίνας, καθώς και του Γυμνασίου και Λυκείου Ιτέας ενημερώθηκαν στα οκτώ (8) εργαστήρια σταθμούς τα οποία οργανώθηκαν από φορείς και συλλόγους πάνω σε θέματα επικοινωνίας, προσβασιμότητας, προσομοίωσης, εικαστικής θεραπείας για τα ΑμεΑ, την εθελοντική αιμοδοσία και τις Α' βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού. Τα στελέχη του Φορέα είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους μαθητές για την οικολογική σημασία των προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου Natura 2000, τη χλωρίδα καθώς και την πανίδα που εντοπίζονται στον Παρνασσό.

Η δράση εξελίχθηκε με ενθουσιασμό και οι μαθητές που συμμετείχαν, έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο να γνωρίσουν και να ενημερωθούν επιπλέον για το προστατευτέο αντικείμενο του Παρνασσού. Η άψογη συνεργασία και ικανοποίηση όλων ήταν τέτοια που τέθηκαν οι βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες. Τέλος, στους συμμετέχοντες, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό του ΦΔΕΔΠ.

Η Διεθνής Ημέρα ΑμεΑ καθιερώθηκε για τις 03 Δεκεμβρίου, πριν από 27 χρόνια (1992) από τον ΟΗΕ, προκειμένου να διευρύνει την ενημέρωση του κοινού για ζητήματα αναπηρίας και να προωθήσει τα δικαιώματα και την ευημερία των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Η Διεθνής Ημέρα Εθελοντών για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη καθιερώθηκε στις 05 Δεκεμβρίου από τον ΟΗΕ, το 1985.

 

Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού

Η Πρόεδρος

 

Θέκλα Κ. Τσιτσώνη

Καθηγήτρια Σχολής Δασολογίας

& Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ

 

 

Thursday, December 12, 2019 8:37:00 AM Categories: Δελτία Τύπου

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού
Αμφίκλεια 35 002 Φθιώτιδα
[τηλ/φαξ]:   +30 22340 23529
[e]:  info@parnassosnp.gr  |  fdparnas@yahoo.gr
Με τη Συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
Copyright (c) 2013 ΦΔΕΔ Παρνασσού.  |  Σχεδιασμός & Κατασκευή Ιστοσελίδαςmaga-zein.com