Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού συμμετείχε την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It 2016», για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η δράση πραγματοποιήθηκε στην Αμφίκλεια σε συνεργασία με το  Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Ως εθελοντές συμμετείχαν αρκετοί πολίτες εκπροσωπώντας αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου οι οποίοι έδρασαν σε ομάδες σε διαφορετικά σημεία, κυρίως εντός του οικισμού της Αμφίκλειας, κάνοντας καθαρισμό – φύτευση σε παρτέρια, εξωραϊσμό παραδοσιακών βρυσών, περιποίηση πλατειών κλπ.

Οι συμμετέχοντες από τον ΦΔΕΔ Παρνασσού δραστηριοποιήθηκαν κυρίως στον καθαρισμό της εισόδου της Αμφίκλειας από Αθήνα και της παλαιάς Εθνικής Οδού, φτάνοντας μέχρι τις γραμμές του τρένου. 

 

 

 

 

Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 o Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού συμμετείχε ενεργά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It 2015». Η δράση, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ελάτειας,  πραγματοποιήθηκε στην Ελάτεια και αφορούσε τον καθαρισμό του μονοπατιού που οδηγεί στο Ναό της Κραναίας Αθηνάς, με αφετηρία το σχολείο. Προηγήθηκε σύντομη ενημέρωση των  μαθητών για τη σημασία του εθελοντισμού και τον ορθό τρόπο επιλογής των απορριμμάτων για τους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, μία ομάδα εθελοντών από μαθητές της Α’ Λυκείου του Λυκείου Ελάτειας με τον συνοδό εκπαιδευτικό τους καθώς και στελέχη του ΦΔΕΔ Παρνασσού. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης και την επιστροφή στο σχολείο μαθητές και εκπαιδευτικοί διαχώρισαν τα απορρίμματα που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά.

 

 

  

 

 

  

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εθελοντικής Δράσης ''Let's Do It Greece 2014'', ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας οργάνωσαν και πραγματοποίησαν καθαρισμό από σκουπίδια και μπάζα σε ένα τμήμα της ορεινής διαδρομής από Αμφίκλεια προς Παρνασσό. Η δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 με αφετηρία το γεφυράκι της Κεριάς και τέρμα το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Στον καθαρισμό συμμετείχαν οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, καθώς και στελέχη του ΦΔΕΔ Παρνασσού.

 

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας 21 Μαρτίου, ο ΦΔΕΔ Παρνασσού πραγματοποίησε δενδροφύτευση την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης Αμφίκλειας. Πρωταγωνιστές αυτής της δράσης ήταν οι μαθητές της Ε' & ΣΤ' τάξης του Δημοτικού σχολείου Αμφίκλειας (Φωτ. 1)

 

                                                              Φωτ.1

 

Ο ΦΔΕΔ Παρνασσού συμμετείχε στη δενδροφύτευση που διοργάνωσε ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 στο «Αισθητικό Δάσος» Τιθορέας (Φωτ.2)

 

                                                           Φωτ.2

Επίσκεψη φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 22 & 23 Νοεμβρίου 2014 στην περιοχή ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού για υλοποίηση δράσης εθελοντισμού χρηματοδοτούμενης από το Πράσινο Ταμείο. Οι φοιτητές παρακολούθησαν το σεμινάριο Μανιταρογνωσίας που οργανώθηκε από τον ΦΔΕΔ Παρνασσού και πραγματοποίησαν έρευνα στην περιοχή ευθύνης του Φορέα  για αναγνώριση  και καταγραφή των μανιταριών της περιοχής και  εντοπισμό και αναγνώριση των τύπων οικοτόπων 9530, 4090 και 9560 της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ. Επίσης πραγματοποίησαν καθαρισμό  της περιοχής που περπάτησαν.

 

 

 

Επίσκεψη φοιτητών του 5ου έτους του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 9 & 10 Νοεμβρίου 2013 στην περιοχή ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στο πλαίσιο του έργου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ.

 

                                                        

 

Επίσκεψη φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε τις ημέρες 1-3 Νοεμβρίου 2013 στον Παρνασσό και συγκεκριμένα στις περιοχές Κωρύκειο άντρο, Σκαμνός, Επτάστομος – Καλάνια, Δελφοί και Αργοστήλια για την καταγραφή σπάνιων/απειλούμενων φυτών και τύπων οικοτόπων. Η εθελοντική δράση χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

                                                        

 

Επίσκεψη φοιτητών του 5ου έτους της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 20 & 21 Οκτωβρίου 2012 στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού για  υλοποίηση δράσης εθελοντισμού χρηματοδοτούμενης από το Πράσινο Ταμείο. 

 

                                                            

 

Επίσκεψη φοιτητών του τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε τα Σαββατοκύριακα 14-15 Ιουλίου 2012 και 20-21 Οκτωβρίου 2012 στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού για υλοποίηση δράσης εθελοντισμού χρηματοδοτούμενης από το Πράσινο Ταμείο. 

 

                                                            

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού
Αμφίκλεια 35 002 Φθιώτιδα
[τηλ/φαξ]:   +30 22340 23529
[e]:  info@parnassosnp.gr  |  fdparnas@yahoo.gr
Με τη Συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
Copyright (c) 2013 ΦΔΕΔ Παρνασσού.  |  Σχεδιασμός & Κατασκευή Ιστοσελίδαςmaga-zein.com