Χάρτης Διαδρομής

 

 

Χαρακτηριστικά Διαδρομής

Μήκος διαδρομής : 2,6 Km

Υψομετρική διαφορά : 230 m 

Βαθμός δυσκολίας : εύκολο

Σήμανση : κόκκινο βέλος – άσπρο πλαίσιο (σήμανση “Μονοπάτι Παρνασσού”)

Διάρκεια : 1ώρα και 15 λεπτά

Βλάστηση : Quercus coccifera (πουρνάρι), Juniperus oxycedrus (κέδρος),Pinus nigra (μαύρη πεύκη), Abies cephalonica (κεφαλληνιακή ελάτη)

Προτεινόμενη περίοδος : Μάρτιος – Νοέμβριος

 

Περιγραφή Διαδρομής

Στην επαρχιακή οδό Αμφίκλεια – Χ.Κ. Παρνασσού συναντάμε το Προσκοπικό Κέντρο “PAN” (8,5 χλμ από την Αμφίκλεια), συνεχίζουμε για 1χλμ όπου στην αριστερή πλευρά του ασφαλτοστρωμένου δρόμου υπάρχει μικρός δασικός δρόμος που είναι και το σημείο εκκίνησης της διαδρομής.

 

 

Ακολουθούμε το δασικό δρόμο που οδηγεί σε μικρό διάκενο δάσους και συνεχίζουμε στο μονοπάτι, σε μικτό δάσος μαύρης πεύκης (Pinus nigra) και κεφαλληνιακής ελάτης (Abies cephalonica). Η διαδρομή είναι ανηφορική και κινείται παράλληλα με μικρό ρέμα, ενώ σε δύο σημεία υπάρχουν ξύλινα γεφυράκια.

 

Μετά από περίπου μια ώρα φτάνουμε σε μια μεγάλη λάκα (Λάκα Βίκια), ακολουθώντας τη σήμανση (κόκκινο βέλος – άσπρο πλαίσιο) συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στη θέση Μπογδάν.

 

Σε τμήμα της διαδρομής διέρχεται και το “Μονοπάτι Παρνασσού” (7 – 8 χλμ),  ενώ ενδείκνυται και για ποδήλατο (down hill) με εκκίνηση την Λάκα Βίκια και τερματισμό την αρχή του μονοπατιού (υπάρχει σχετική σήμανση).

 

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού
Αμφίκλεια 35 002 Φθιώτιδα
[τηλ/φαξ]:   +30 22340 23529
[e]:  info@parnassosnp.gr  |  fdparnas@yahoo.gr
Με τη Συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
Copyright (c) 2013 ΦΔΕΔ Παρνασσού.  |  Σχεδιασμός & Κατασκευή Ιστοσελίδαςmaga-zein.com